Vedlikehold av kunsttre

Vi har fått flere tilbakemeldinger fra kunder som lurer på hvordan man skal behandle kunsttre eller "non-wood". Her kommer vi med noen tips!

Kunsttre / non-wood materiale

Det finnes i dag mange forskjellige kvaliteter på hagemøbler med kunsttre, under forskjellige navn feks non-wood, Polywood og så videre. Felles for dem alle er at de er laget av et syntetisk materiale og har behov for pleie og vedlikehold på lik linje med andre materialer.

Vedlikehold av kunsttre

Vedlikehold: Vask jevnlig med egnet rengjøringsmiddel, feks mildt såpevann. Noen rengjøringsmidler er høyt alkaliske og må ikke brukes. Bruk en myk børste og skyll med vann, ikke bruk høytrykksspyler. Behandle deretter bordet med non-wood impregnering.

Vår anbefaling

Vi anbefaler at det ikke settes glass eller andre gjenstander som kan reflektere sollyset direkte på bordplaten da dette kan sette brennmerker på grunn av «forstørrelsesglasseffekten» som noen materialer er mer utsatt for, enn andre materialer. Det vil også si at man ikke kan sette varme ting rett på bordet, slik det er med de fleste bord i ulike materialer.
Bruk  bordbrikker under glass eller duk på bordet for å være helt trygg. Du kan lese mer om brennglasseffekten her:
http://www.nrk.no/livsstil/brannfellene-mange-ikke-tenker-pa-1.12556611
 

Noe mer du lurer på vedrørende vedlikehold? Vi hjelper deg mer enn gjerne – velkommen til å ta kontakt med oss.