Slik tar du vare på sofaen din

JENNY_arrangement_3seater_vB_armchair_classicmobler.no

En sofa trenger pleie og vedlikehold for å være fin lengst mulig. Det er derfor lurt at man allerede ved innkjøp tenker over hva sofaen skal brukes til.

Det er viktig at du har god kjennskap til ditt møbelets egenskaper og kvaliteter, for å vite hvordan disse best skal vedlikeholdes og rengjøres.

Velg riktig sofa

Har du småbarn eller dyr i huset som liker å oppholde seg i sofaen, bør du kjøpe en sofa som tåler bruk og som er lett å vedlikeholde.

Skal du ha en salong du bruker når du får gjester, vil ikke denne være like utsatt for bruks- og slitasjeskader.

Spør deg selv om du ønsker en sofa som tåler en støyt, eller om du ønsker en som skal vare hele livet.

Les mer: Slik tar du vare på hagemøblene

Tepper i sofaen skaper friksjon

Har du tepper i sofaen som hunden kan ligge på, eller fordi du ønsker å beskytte sofatrekket? Dette skaper ekstra friksjon mellom sofatrekk og teppe, og nupper kan danne seg raskt.

Har du fått nupper på sofatrekket?

Mange tekstiler får nupper, og det kan enkelt fjernes med en nuppefjerner eller en barberhøvel. En ullsalong vil nuppe seg naturlig i starten, dette er overskytende tekstil som stoffet vil kvitte seg med.

Støvsug sofaen!

Med jevnlig støvsuging med en myk børste, holder du sofaen fri for smuler, sandkorn og støv som kan skape riper og slitasjeskader i trekket.

Støv og smuss som blir liggende i stoffet bryter ned tekstilfibrene, og vil forringe stoffets levetid.

Det er også lurt å banke putene med jevne mellomrom. Når snøen kommer kan du gjerne legge de ut i snøen og få banket de ordentlig, da forsvinner midd og støv.

Les mer: Slik tar vedlikeholder du skinnmøblene

Rengjøring og flekkfjerning av møbeltekstiler

Når du ser at støvsuging ikke lenger er nok, bør du rengjøre sofaen. Her bør du sørge for at du bruker riktige preparater, som blant annet skumrens. Spør gjerne oss i butikken får råd rundt nettopp din sofa. De delene av sofaen som er i kontakt med hud og hår, bør rengjøres en gang i kvartalet.

Flekker på sofaen

En ny flekk lar seg enklere fjerne enn en gammel, så ta den med en gang. Unngå bruk av vanlige husholdnings vaskemidler, disse er ofte for sterke for stoffet. Kjøp gjerne med flekkfjerner fra butikken du har kjøpt sofa i, så er du sikker på at du bruker riktig produkt.

Ikke sett sofaen i sollyset

Møbler kan falme og ødelegges om det står i sterk sol. Lyspåvirkning vil svekke både fibre og fargestoffer. Velg gjerne en sofa som er testet og godkjent for lysekthet, for å være sikker på at fargen vil holde. Sofaen bør likevel holdes unna direkte sollys.

Ikke bruk den nye buksa i sofaen

Nye dongeriklær eller bukser i mørke farger kan lett gi fra seg farge, og dette kan være vanskelig å få bort fra sofatrekket. Også belter med nagler eller metallbeslag og veldig grove sømmer kan øke slitasje og rive opp tråder. Tenk deg derfor om to ganger før du setter deg ned i den nye olabuksa!

Sist, men ikke minst: Spør oss!

Vi har svært god kompetanse på møbler, og har god kjennskap til hvilke materialer og stoffer møblene våre består av. Vi kan rådgi deg rundt alt innen vedlikehold, hvilket stoff du bør velge, hva møblet tåler og hva du kan forvente av din sofa.

Hos Classic Møbler leverer vi kvalitetsmøbler, og vi går langt for å hjelpe deg med å finne riktig sofa for deg og ditt bruk.

Lyst på mer interiørinspirasjon? Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål rundt vedlikehold og pleie av sofa.