Slik tar du vare på skinnmøbler

wing sofa, bd møbler, møbler, classic møbler, vestby, fredrikstadNår du velger et skinnmøbel har du valgt et møbel som vil gi deg glede i mange år. Men skinn er et levende materiale, og må behandles deretter. Her gir vi deg våre beste tips til hvordan du kan holde skinnsofaen- eller stolen fin i mange år.

Skinn er et levende materiale

Skinnmøbler er svært slitesterke, men trenger godt vedlikehold for å bevare farge, fasong og styrke.

På samme måte som din egen hud trenger pleie og stell, gjør skinn det samme. Det trenger rens, næring og impregnering for å holde seg fint. Med riktig pleie vil ditt skinnmøbel bare bli vakrere og vakrere.

Hudmøbler trenger fukt og fett

Møbler laget av skinn består av et balansert forhold mellom vann, fargestoffer og fett. Det er viktig at denne balansen blir opprettholdt for å unngå falming, overfetting og sprekker i skinnet.

Hos Classic Møbler får du kjøpt gode produkter for å gi skinnet det den trenger i form av fett, fuktighet og impregnering. Vi rådgir deg gjerne rundt hvilke produkter som passer ditt skinn.

Støvsug møblene dine!

Ingen møbler liker støv, og de har godt av en runde med støvsuger eller møbelbørste et par ganger i måneden. På den måten unngår du at mikroskopisk støv fester seg og at smuler og sandkorn lager riper.

Unngå sterk solHunter sofa, het anker , classic møbler, møbler, skinn, vestby, fredrikstad

Om skinn blir utsatt for direkte sollys kan det raskt falme i fargen. Du bør heller ikke ha møblet for nær varmekilder som panelovner, da dette kan sette farge på skinnet. Sørg for å ha minst 20-30 centimeter avstand mellom varmekilde og møbel.

Husk også å ikke legge fra deg aviser i sofaen, det kan etterlate trykksverte. Også nye bukser- og jeans kan etterlate seg farge på lyse hudmøbler.

Velg riktig impregnering!

Det er svært viktig at du bruker impregnering tilpasset ditt møbel. Bruker du feil type, kan skinnet ende opp med å endre farge eller få merker, og dette lar seg ikke reversere.

Når du kjøper et skinnmøbel fra Classic Møbler vil vi alltid gi deg god informasjon om hvordan du vedlikeholder møbelet. Vi har også en rekke gode preparater i butikken som hjelper deg med å rengjøre og impregnere på riktig måte.

Skaff deg alltid god og riktig informasjon om hva slags skinnmøblet ditt består av, og hvilke typer midler som passer til skinnet.

Fett og svette kan bryte ned skinnet

De stedene hvor huden din er i direkte kontakt med møbelet, er de stedene som er mest utsatt for slitasje. Svette og fett fra huden bryter ned skinnoverflatene, og kan lage merker. Dette er særlig på armlene og nakkeputer. Skinn trekker til seg fett fra kroppen vår som en svamp, om det ikke impregneres ofte nok.

Er det mye jobb med skinnmøbler?

Det kan kanskje virke sånn, når det er strenge anbefalinger til riktig renhold og vedlikehold, men det er egentlig ikke særlig omfattende. Støvsug sofaen din to ganger i måneden, gi de fett og fuktighet med rette preparater og sørg for å impregnere den et par ganger i året.

Da vil du ha et skinnmøbel som bare blir vakrere ettersom årene går.

Hunter sofa, het anker , classic møbler, møbler, skinn, vestby, fredrikstadVi har skinnmøbler fra europas ledende produsenter

Hos Classic Møbler finner du møbler fra de ledende produsentene av skinnmøbler; Het Anker og BD.

BD er en finsk familiebedrift som har produsert stoppede møbler og lenestoler siden 1967. Deres lær møter de høyeste standardene, og velger du et møbel herfra kan du være trygg på at det varer i mange, mange år.

Het Anker er en nederlandsk produsent som lager håndlagde skinnsofaer- og stoler. De bruker førsteklasses materialer, og et møbel fra Het Anker vil alltid nå opp til forventningene.

Vi gir deg råd og tips om skinnbehandling

Besøk våre butikker i Vestby eller Fredrikstad for en prat rundt behandling av skinn- og skinnmøbler. Vi fører alle typer pleieprodukter, og vil kunne bistå deg uansett behov. Vi er eksperter på skinn!

Lyst på interiørinspirasjon? Følg oss gjerne på Facebook og Instagram!

Finn kart og kontaktinformasjon til våre butikker her.